15. sept 2015

Luiged läinud, Hannes ja Kelly taga

Hannes: "Külmaks on läinud."
Mina: "15 päeva tagasi oli sel kellaajal veel hämar, nüüd on juba täitsa pime."
Hannes: "Varsti on juba kell 16 täiesti kottpime."
Mina: "Peaks vist ikka saapad välja otsima."

Umbes sellised näevad välja minu ja Hannese igasügisesed vestlused. Tavaliselt järgneb sellele arutelu selle üle, kuidas ikka võiks talvel kusagile sooja kohta minna, et ei peaks seda külma ja pimedust taluma. Ja nii me kõmbime mööda pimedaid tänavaid uude kevadesse ja pomiseme oma härmas sallidesse, kui väga ikka tahaks kuskil soojas kohas olla.

                             


Sel aastal aga otsustasime, et meie sallid on piisavalt talunud meie halamist. Aitab! Peale väga lühikest arutelu võtsime vastu otsuse, et lööme kampa hanede ja luikedega ning jätame sügise ja talve sel aastal vahele. Põsed juba tunnetamas tulevast päikest, andsin töö juures sisse ka lahkumisavalduse ning otsade kokkutõmbamine Eestis võis alata.

Mis on meie plaan?

Lihtne- jõuda Hispaaniasse ja siis seal elada. Tööd, vähemalt esialgu, kohapeal otsima ei pea, sest saame tegeleda täismahus Hannese firmaga, mis peale interneti meilt midagi ei nõua.

Peaaegu igapäevaselt küsitakse ka mu käest, kas korter on olemas, kas tuttavad on ees ootamas, kas täpne minekukuupäev on paigas ja nii edasi...

Ei, ei ja viimasele samuti ei. Korterit ei ole sellepärast olemas, et me lihtsalt ei usalda hispaanlaste internetilehti- Tenerifel juba saime omad vitsad kätte kui mitte ükski korter ei klappinud sellega, mis kuulutuses lubatud oli (mu isiklik lemmik oli see kui kolmetoalisest korterist sai 7m2 tuba). Niisiis otsustasime, et läheme kohale ja alustame alles siis korteriotsingutega, vahepeal saame vajadusel kas või autos ööbida (elagu hulkurielu!).

Tuttavaid ei ole samuti meid ees ootamas, nii et peame täiesti omapead hakkama saama. Õnneks on siiski Hispaaniasse päris suur hulk eestlaseid kokku jooksnud, nii et kui ikka täitsa häda käes, usun et leiame mõne hea südamega kaasmaalase, kes meie pisarad ära pühivad ja meil orienteeruda aitavad. Siinkohal paluks mitte naerda minu naiivsust ja lubada mul vähemalt kohalejõudmiseni oma pilvekesel hõljuda.

Kõige täpsem minekukuupäev oleks nii/kiirelt/kui/võimalik. 18/09/2015 on minu viimane tööpäev, kuid see ei tähenda, et 19/09/2015 me autole hääled sisse lööme ja kohe ajama paneme. Vaja on veel lõpetada mõned asjad ning olla kindel, et Hannese firmal siin miskit ripakile ja lahendamata ei jääks. Ei tahaks Saksamaal avastada, et pliit jäi sisse. 

Umbes nii ähmased need meie plaanid ongi, kuid võin kinnitada- nii ootusärev pole ma pikka aega ühegi reisi pärast olnud. Isegi kui kuu aega pärast minekut lööme vihaselt jalaga piki palmi ja sõidame tagasi pimeduse poole, siis see praegune ootus ja seiklusärevus on seda väärt.

Näeme varsti, Hispaania!

Kelly

Kui tekib huvi meie postitusi jälgida, siis ülespoole kerides saate lehe paremal pool sisestada oma e-maili aadressi ning uue postituse korral saadetakse teile e-mail :)

1 kommentaar:

  1. Väga äge plaan!Julgelt saabki elada...julge hundi rind pidi ka tina täis olema...või rasvane hoopis...mine võta kinni! :D Aga kindel,et seal Hispaanias on veel peale eel mainitu väga hea toit,vein ja lootus omandada keel,millega saab vabalt 1/4 maailma sõbraks rääkida ;D Olge tublid ja kallid!!!
    Merle fra Norge ;)

    VastaKustuta