17. veebr 2016

Kuidas me kohalikus raadios Curly Stringsi lasime

Nagu lubatud, käisime siis eile raadios natuke Eestist rääkimas. Ette oli nähtud umbes 20 minutit jutuaega ja umbes 10 minutit lauluaega. Saime enne saadet saatejuhtidega kokku ning arutasime natuke, millest üldse rääkida võiks.

Olin kodus paberile kirja pannud mõned faktid ja huvitavamad kohad Eestis ning nad olid vaimustuses mu professionaalsest ettevalmistusest. Reaalsus oli tegelikult see, et ma panin need paberile ainult selleks, et ma eetris päris paanikasse ei läheks ja kõike ära ei unustaks.

Umbes tund enne minekut olid nad meile teada andud, et me võtaks omalt poolt mõne eesti laulu kaasa. Võtsime siis omalt poolt mõned eestikeelsed lood kaasa, eeldades, et eesti laul tähendab eestikeelset laulu. Kohale jõudes olid nad aga ise internetist otsinud üles "Goodbye to yesterday" ja Tanja "Amazing". Sai siis kokku lepitud, et eetrisse lähevad nende poolt otsitud Stigi ja Elina "Goodbye to yesterday" ning meie poolt toodud Curly Stringsi "Kauges külas".


Enne eetrisseminekut tuli minule sabin ja närv sisse küll, Hannes seevastu tundus päris rahulik olevat. Tegu oli aga vist elu kõige kiirema 30 minutiga, sest kui alguses mõtlesime, et mismoodi me 20 minutit ära täidame, siis reaalsuses ei jõudnudki me kõigest rääkida ning meile pakuti võimalus veel enne Hispaaniast lahkumist korra ka tagasi minna.

Üldkokkuvõttes läks paremini kui ma ootasin, kuigi paaril korral jooksis mul juhe kokku ja sai veidike kahtlase väärtusega fakte õhku visatud. Lisaks on hämmastav kui kiiresti hakkab keel praktika puudumisel kaduma- enne siiatulekut töötasin 2 aastat inglisekeelses firmas, mis tähendas iga päev 8 tundi inglise keeles rääkimist. Nüüd on aga mõne kuuga tekkinud olukord, kus pean mitme sõna peale enne veidi mõtlema ning see tekitas mulle mitmeid "eee...aaa...mmm..." hetki. Aga pole hullu, tegelikult jäin meiega päris rahule, esimese korra kohta käras küll.

Saadet saate soovi korral ise kuulata siit

Kui tekib huvi meie postitusi jälgida, siis ülespoole kerides saate lehe paremal pool sisestada oma e-maili aadressi ning uue postituse korral saadetakse Teile e-mail :)

2 kommentaari:

  1. Väga tublid ja toimekad olete!
    Vaadake samast laulust hetkel Eestis laineid löönud esitlust
    http://etv.err.ee/v/uudised/muusika/3ebbce8c-7057-47c9-8523-595d67171161/lobus-ullatus-briti-bariton-laulis-puhtas-eesti-keeles-hittlugu-kauges-kulas

    VastaKustuta