7. okt 2015

Vel'ky Meder ja võõras mees hotellitoas

Eelmises postituses kirjutasin, et me oleme kahevahel, kas jääda kauemaks Slovakkiasse või minna edasi, et siis Hannes vajadusel tagasi lendaks. Kaalukauss langes seekord Slovakkia kasuks, nii et nüüd oleme vähemalt esmaspäevani veel siin edasi.

Võtsime ühe armsa kodumajutuse Vel'ky Mederi linnakeses, mis asub Bratislavast 60 kilomeetri kaugusel ning allolevast videost võite ka näha meie kodust väikest ülevaadet. Koht ise on väike, nii umbes Keila suurune, kuid siin on meeletult palju igasuguseid majutusvõimalusi. Kõndisime täna linna peal ringi ja tundub, et iga teine on oma kodus mingisuguse majutusteenuse püsti löönud. Kõikide nimed on muidugi nii ülistavad, et tundub nagu oleks kusagile paradiisi sattunud. Iga majake on omale külge kleepinud sildi "Lux" "Villa" "Super""Relax""Comfort" jne jne. Siin on ka veekeskus ja Spa, nii et ilmselt on siin suvisel hooajal korralik siseturism, aga täna nägime ainult ühte vanameest Spa juures, kes õues ringi käies oma lahtise hommikumantlihõlmadega pigem kedagi laste õudusjuttudest meenutas.

Veekeskuse sissepääs
Lisaks kodumajutuse pakkumisele on siin veel väga populaarsed igasugused pubid/baarid/kohvikud, igas pisikeses kolkakülas on neid paar tükki olemas. Vel'ky Mederis on kuurortlinnale kohaselt ka palju isehakanud massööre ja mitme aia peale oli löödud silt massaaži hinnakirjaga. Muuseas, klassikalise 60 minutilise massaaži saab kätte 5€ eest. Ei välista, et ühel hetkel me kellegi aeda ka sisse sajame ja massaaži nõudma hakkame, sest alla 30-aastastele inimestele kohaselt on meil mõlemal näiteks õlad valusad.
Meie majutajad fännavad ilmselt Cartoon Network'i
Meil on ka võimalus aias loodust nautida
Silma on torganud ka see, et slovakid hindavad väga kõrgelt korralikku haljastust ja aed peab neil alati korras olema. Hekid, puud, põõsad on alati kõigil viimse lehekeseni ära pügatud ja rohi on ideaalseks niidetud. Lisaks on paljudes aedades erinevaid kujukesi või kividest laotud kujundeid jne. Naljalt mingisugust metsikut käestläinud võsa siin kellegi aia taga või sees ei näe.

Vel'ky Meder
Üldiselt on Slovakkias päris kodune tunne, Bratislava vanalinn oli peaaegu identne Tallinna vanalinnaga ja siinpool Slovakkiat on loodus samuti peaaegu täpselt samasugune, nii et tunne on küll selline nagu oleks lihtsalt Tallinnast kusagile Ida-Virumaale sõitnud- kõik on sama, ainult keel on teine.
                                   
Kui tekib huvi meie postitusi jälgida, siis ülespoole kerides saate lehe paremal pool sisestada oma e-maili aadressi ning uue postituse korral saadetakse teile e-mail :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar